Őrizz engem ezen a világon

március
19

A Republic zenekar már próbál a tavasszal induló szokásos koncertturnéjára.

A gyászév letelte és Cipő halálának egyéves évfordulója leírhatatlan érzelmeket váltott ki mindannyiunkból. Sajnos azonban sokan olyan információkat is leírtak a Republic-kal kapcsolatban, amelyek valótlanok és nem a zenekar álláspontját tükrözik.


Az olykor a becsületsértés határait is átlépő sárdobálásra a zenekar – már csak Cipő emléke miatt sem - kívánt reagálni. A személyes motivációból eredő méltatlan támadások ellenére bízunk abban, hogy rajongóink elsősorban a dalokra és a Republic zenekarra kíváncsiak, mert bennünket nem csak a 24 év, hanem Cipő emléke is kötelez.

Minden egyes mondat, ami a Republic-ot sérti vagy bántja, egyformán ártalmas a zenekarnak és Cipő emlékének is.

Az utóbbi napokban leírt valótlan és sértő kijelentéseket jogi szempontból is elemezzük és amennyiben indokolt, megtesszük a szükséges lépéseket. Az esetleges jogi lépéseknél a legszakszerűbb és leghatékonyabb szakmai segítséget is megkapjuk a személyiségi jog területének neves hazai szaktekintélyeitől, a mi terepünk azonban NEM a tárgyalóterem.


A Republic tehát nem az egyértelműen nyerhető pereket, hanem a rajongóit kívánja megnyerni elsősorban azzal, hogy hamarosan hallat magáról. Nem gyalázkodással, sárdobálással, kétes gyász–versennyel vagy olcsó botránykönyvvel, hanem együttes erővel, a Republic és a rajongók együttes erejével, Cipő emlékét, a közös dalainkat és a zenekart életben tartva.

Republic együttes

Fotó: Veljanovic Anna (Hot Magazin)